4. ročník střelecké soutěže Pohár Staré Brno 2018

Náš Klub vojáků v záloze Staré Brno připravil již 4. ročník střelecké soutěže s mezinárodní účastí „Pohár Staré Brno 2018“. Závod se konal 1. – 3. června 2018 na střelnici Drahany a byl již tradičně určen vojákům v záloze a příslušníkům Aktivních záloh AČR, včetně členů Československé obce legionářské a rezervistů zahraničních armád NATO.

Celkem se střelecké soutěže zúčastnilo 23 týmů v počtu 92 závodníků.

Po příjezdu na místo, v pátek 1. června se účastníci střelecké soutěže ubytovali a vedoucí týmů se zúčastnili briefingu k organizaci celé soutěže a k podrobnostem jednotlivých disciplín. Celkem byly připraveno 6 hlavních střeleckých a 2 doplňkové disciplíny. To zahrnovalo střelbu z různých zbraní, rozdělených do 3 kategorií nazvaných „Pistole“ (Alfa Combat, CZ 75B), „Samopal“ (GP SR9A1, Scopion 61) a „Samonabíjecí puška“ (CZ 858, CZ 805 Bren S1). Doplňkové disciplíny se skládaly ze „Souboje“ mezi dvěma týmy na biatlonové terče s využitím revolverové pušky Alfa Hunter a ze situace „Obranné střelby“ s využitím airsoftových zbraní.

Po předešlých výborných zkušenostech jsme pro tento ročník opět rádi vybrali střelnici v Drahanech, která je prostorově a technologicky na výborné úrovni, včetně potřebného zabezpečení.

Střelecká část soutěže byla ukončena na střelnici v 16 hodina a poté se účastníci vrátili do penzionu Athéna, kde byli ubytování a po nezbytné relaxaci bylo připraveno slavnostní vyhodnocení výsledků, bohatý raut a společenský večer.
Výsledky střelecké soutěže 4. ročníku Pohár Staré Brno potvrdily zvyšující se úroveň střeleckých schopností vojáků v záloze, členů Aktivních záloh AČR a všech dalších zúčastněných.
Kategorii „Pistole“ ovládl Ivano Sinigaglia (tým Polizia Locale Milano). Na druhém místě pak Pietro Guidi (tým Unuci Lugo) a na třetím Lukáš Dočkal (tým AZ Bučovice).
Kategorie „Samonabíjecí puška“ patřila Michalu Zdubovi (tým SVZ Praha). Za ním na 2. místě skončil Jaroslav Procházka (tým KVZ Liberec) a 3. místo bral Oldřich Přecechtěl (tým SVZ Praha).
Kategorii „Samopal“ nejlépe zvládl Vladimír Řehák (tým AZ Bylo nás pět). 2. místo patří Jaroslavu Cvejnovi (tým Československý legionář) a 3. místo Marku Rajtšlégrovi (tým LOK Rybnik).
V celkovém pořadí jednotlivců byl na 1. místě Jiří Ptáček (tým Československý legionář), 2. místo získal Eric Commandeur (tým KMR Schietteam) a na 3. místo dosáhl Pietro Guidi (tým Unuci Lugo).
Hlavní hodnocená kategorie – celkové pořadí týmů – byla vyvrcholením večera.

  1. místo ovládl tým Československý legionář ve složení Jaroslav Cvejn, Jiří Ptáček, Miroslav Haislar a Roman Řezník.
  2. místo patří týmu KMR Schietteam ve složení Wil Didden, Bas van Elen, Richard Verhoek, Eric Commandeur.
  3. místo získal tým SVZ Praha, jehož členové jsou Svatopluk Senevič, Milan Bosák, Oldřich Přecechtěl a Michal Zduba.

Více fotografií z této soutěže naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *